ÇANKIRI / MERKEZ - Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM FİZİK PROJE ÖĞRENCİLERİ 20. TESCİLİNİ ALDI

Fizik öğretmeni F.Demet COŞKARA ve mezun fizik proje  grubu öğrencileri C.Pusat DİNÇER, Alperen DÜZGÜN'ün  13.05.2022 başvuru tarihli,  " +Antimikrodalga cepleri olan pantolon+ " isimli  buluşları, Dünya çapında aynısı olmadığı için, Türk  Patent ve Marka Kurumu'ndan  Faydalı Modele " tescil belgesi almaya hak  kazanmıştır.  Antimikrodalga cepleri olan pantolon, elektromanyetik  spektrumda yer alan özellikle haberleşmede kullanılan  mikrodalga boyutundaki dalgaların yani radyasyonun  büyük bir kısmının geçişini engelleyen, iletken iplikten  dokuma filtre içerikli, cepleri olan pantolondan  oluşmaktadır.  Bir çok kişi telefonunu cebinde taşıdığı için vücut çok  miktarda radyasyona maruz kalmaktadır. Radyasyonun  vücuda geçişini azaltmak ve engellemek için, ürünün cep kısımlarının vücuda değen bölümlerinde radyasyon  Filtresi bulunmaktadır. Bu radyasyon filtresi Faraday  Kafesi prensibine göre filtreleme yapmaktadır.  Telefon çekiş gücünü düşürmemesi için ceplerin vücuda  değmeyen üst bölümlerinde radyasyon filtresi  bulunmamaktadır.

26-04-2024

Yayın: 26.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 17:11 - Görüntülenme: 20