ÇANKIRI / MERKEZ - Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM FİZİK PROJE ÖĞRENCİLERİ 22. TESCİLİNİ ALDI

Çankırı Ahmet Mecbur Efendi BİLSEM fizik  proje grubu Türk Patent ve Marka Kurumundan 22.  Tescil belgesini aldı. Fizik öğretmeni F.Demet COŞKARA  ve fizik proje grubu öğrencisi Oğuz Kaan AKCAKAYA'nın,  "UV-C MİKSER" ile " Göz Egzersizi Yaptıran Şapka "  simli buluşları, Dünya çapında aynısı olmadığı için  "Faydalı Model" tescil belgesi almaya hak kazanmıştır.  Göz egzersizi yaptıran şapka, gözün ve beynin hazır net  görüntüyü kullanarak zamanla tembelleşmesini  engellemeki gözün ve beynin birlikte çalışarak görüntü  netleştirme alıştırmaları yapmasını sağlamak amacı ile  tasarlanmıştır.  Şapkada yer alan göz egzersiz aparatı ile gözlük ve lens  olmadan net görüş sağlanabilmektedir. Yapılan  testlerde, miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz  kusurlarında, bu göz egzersizi aparatı ile net görüş  sağlanabilmiştir. "Göz egzersizi yaptıran şapka" projesi  İle TÜBİTAK 2204-A lise öğrencileri araştırma projelerine  de başvuruda bulunulmuştur. Bu proje, TÜBİTAK Ankara  bölge finaline davet edilen 9 fizik projesi arasına  girmiştir. Proje fuardaki gözleri  bozuk oldukça çok  ziyaretçi tarafından çok defa test edilmiş, gözlük ve lens  olmadan net görüş sağladığı ispatlanmıştır. Ayrıca  fuardaki ziyaretçiler tarafından çok beğenilen ve  şaşkınlıkla karşılanan bir proje olmuştur.

26-04-2024

Yayın: 26.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 17:16 - Görüntülenme: 11